Eendrachtsweg 25

3012 LB ROTTERDAM

T: 010 - 214 24 63

OTTOMAANSE KEUKEN

De Turkse keuken wordt, samen met de Franse en de Chinese, beschouwd als een van de voornaamste en veelzijdigste keukens ter wereld. De rijke geschiedenis gaat terug tot de dagen van het Ottomaanse imperium (1299-1923). De Turkse keuken was tijdens de Ottomaanse heerschappij zo geavanceerd dat er maar zeer weinig buitenlandse invloeden in voorkwamen.

Een uitgelezen balans tussen de diverse hoofdingrediënten vormt de sleutel tot een geslaagd gerecht. De gerechten zijn niet bedolven onder zware sauzen of gemaskeerd door een overdreven gebruik van kruiden en specerijen. De kok gebruikt uitsluitend verse ingrediënten van topkwaliteit. Bovendien wordt spaarzaam gebruik gemaakt van kruiden, waarbij peper, sumak, gedroogde paprika, kaneel en paprikapoeder de meest voorkomende zijn.

Historie

De evolutie van deze glorieuze Turkse keuken staat gelijk aan de andere grote keukens van de wereld. Turkije kent een overvloed en diversiteit aan voedingsmiddelen, te danken aan haar rijke flora, fauna en regionale verschillen. De erfenis van een Koninklijke keuken is merkbaar.

Honderden koks, gespecialiseerd in verschillende soorten gerechten, en verlangend om de Koninklijke smaak te plezieren, hadden zonder twijfel hun invloed. Zij verbeterden de keuken zoals we die vandaag de dag kennen. De Turkse staat van Anatolië is een millennium oud, zo ook de keuken.

De heerschappij van de Ottomaanse Dynastie (600 jaar) ging naadloos over in de huidige cultuur van het moderne Turkije. De "Grand Cuisine" evolueerde door verfijning en perfectie van gerechten.
Lees meer...

Ottomaanse Rijk

Het Osmaanse Rijk of Ottomaans werd gesticht door Osman I, de stamvader van de Ottomaanse Dynastie. Het wordt gezien als de opvolger van het Seltsjoekenrijk.

Het Ottomaanse Rijk was een wereldrijk tussen de 14e eeuw en de 20e eeuw n.Chr. Op het toppunt van rijk besloeg het een enorm gebied in Noord-Afrika, Azië en Europa.

Langzaam maar zeker begon de macht van het rijk in de 19e en 20e eeuw af te brokkelen en werd in 1923 het Republiek Turkije gevormd onder leiding van Mustafa Kemal Atatürk.
Lees meer...

Restaurant | Hilal & Yunus | Ottomaanse keuken | Menukaart | Arrangementen | Informatie | Reserveren
MODERN | OTTOMAANS | RESTAURANT
Restaurant Nederlands Nederlands - Restaurant English English - Restoran Türkçe Türkçe